2021智慧树知到(山东外贸职业学院)《向世界讲述中国》第1-20章节测试答案(4)

2、The white Xing porcelain produced in the Xing kiln became a standard ofTang porcelainbecause it was known for its white color and hardness.

cainiaojianzhan.com

答案:对

cainiaojianzhan.com

3、Chinese traditional painting, also known as “Guohua”, is different from Western painting because oils are used in it. 本文来自菜鸟建站网

答案:错

内容来自cainiaojianzhan.com

4、Qi Baishi is very famous for painting bamboo. 内容来自cainiaojianzhan.com

答案:错 内容来自cainiaojianzhan.com

5、Traditional Chinese painting is an art form combining poetry, calligraphy, painting and seal carving. 内容来自cainiaojianzhan.com

答案:对 cainiaojianzhan.com

6、Based on the construction of the characters, ______, a Chinese linguist who lived in the Han dynasty summarized the four ways of composing them in his etymological dictionary Shuowen Jiezi. 本文来自菜鸟建站网

A、Xun Zi 本文来自菜鸟建站网

B、Xu Shen

内容来自cainiaojianzhan.com

C、Ma Rong cainiaojianzhan.com

D、Zheng Xuan 内容来自cainiaojianzhan.com

答案:B

本文来自菜鸟建站网

7、A typical example of self-explanatory characters is ______. cainiaojianzhan.com

A、刃 cainiaojianzhan.com

B、月

内容来自cainiaojianzhan.com

C、明

内容来自cainiaojianzhan.com

D、湖

本文来自菜鸟建站网

答案:A

本文来自菜鸟建站网

8、In China’s traditional culture, the dragon and the phoenix connote the following positive meanings except ___________.

本文来自菜鸟建站网

A、people of high virtue and rare talent cainiaojianzhan.com

B、matrimonial harmony or happy marriage

内容来自cainiaojianzhan.com

C、auspiciousness

本文来自菜鸟建站网

D、success 内容来自cainiaojianzhan.com

答案:D cainiaojianzhan.com

9、Which of the following statements is not true about the phoenix ?

本文来自菜鸟建站网

A、It exists only in legends and fairy tales. 内容来自cainiaojianzhan.com

B、It reigns over the feathered world.

cainiaojianzhan.com

C、It is usually an outstanding male.

内容来自cainiaojianzhan.com

D、It has the feathers of the peacock and the legs of the crane.

内容来自cainiaojianzhan.com

答案:C

cainiaojianzhan.com

10、According to the passage, which drama form might be the most typical representative of Chinese drama in the eyes of foreigners? 本文来自菜鸟建站网

A、Huangmei Opera

内容来自cainiaojianzhan.com

B、Cantonese Opera 内容来自cainiaojianzhan.com

C、Sichuan Opera

内容来自cainiaojianzhan.com

D、Peking Opera

内容来自cainiaojianzhan.com

答案:D

内容来自cainiaojianzhan.com

第十四章测试

本文来自菜鸟建站网

1、China’s current economic system has been termed as the " socialist market economy ".

cainiaojianzhan.com

答案:对

内容来自cainiaojianzhan.com

2、The politics of the People's Republic of China takes place in a framework of a socialist republic run by a single party, the Communist Party of China. 本文来自菜鸟建站网

答案:对

本文来自菜鸟建站网

3、The President is the titular head of state, elected by the National People's Congress.

cainiaojianzhan.com

答案:对 内容来自cainiaojianzhan.com

4、China now has diplomatic relations with more than 160 countries and engages in economic, trade, scientific, technological, and cultural cooperation with more than 120 countries and regions.

本文来自菜鸟建站网

答案:错

cainiaojianzhan.com

5、As for foreign policy, China pursues an independent and peaceful foreign policy directed toward peace. 内容来自cainiaojianzhan.com

答案:对

本文来自菜鸟建站网

6、China has always taken it as the basis of its foreign policy to strengthen unity and cooperation with developing countries. cainiaojianzhan.com

答案:对 内容来自cainiaojianzhan.com

7、“One country, two systems”, that is, one country and two systems, is the basic national policy proposed by the Chinese government to achieve peaceful reunification of the country. cainiaojianzhan.com

答案:对 本文来自菜鸟建站网

8、Chinese government successfully solved the question of Hong Kong through diplomatic negotiations with the British government, and resumed the exercise of sovereignty over Hong Kong on July 1, 1997.

本文来自菜鸟建站网

答案:对 cainiaojianzhan.com

9、Just 40 years ago, China had a new leader, a five-foot tall, chain smoking, veteran of the Long March, with a reputation for pragmatism over ideology, Deng Xiaoping. 本文来自菜鸟建站网

答案:对 本文来自菜鸟建站网

第十五章测试

cainiaojianzhan.com

1、Who is the representative of Legalism?

内容来自cainiaojianzhan.com

A、Mencius 内容来自cainiaojianzhan.com

B、Xunzi

本文来自菜鸟建站网

C、Han Feizi

内容来自cainiaojianzhan.com

D、Zhuangzi cainiaojianzhan.com

答案:C

本文来自菜鸟建站网

2、Which is not the quotations from Confucius?

cainiaojianzhan.com

A、One who believes all of a book would be better off without book. 本文来自菜鸟建站网

B、From any three people walking, I will find something to learn for sure.

内容来自cainiaojianzhan.com

C、Do not do to others what you wouldn’t have others do to you. cainiaojianzhan.com

D、Is it not a pleasure to meet friends coming from afar?

内容来自cainiaojianzhan.com

答案:A cainiaojianzhan.com

3、What is not Mencius’ ideas?

本文来自菜鸟建站网

A、Everyone was born morally good

本文来自菜鸟建站网

B、Benevolen tgoverning was an alternative approach to bring about national unification.

本文来自菜鸟建站网

C、Is it not a delight to acquire knowledge and put it into practice? 内容来自cainiaojianzhan.com

D、I desire fish but I also desire bear’s paw. If I choose the bear’s paw I must relinquish the fish since I cannot have both. Similarly, I desire life but also righteousness. So, if I cannot have both I will choose righteousness and relinquish life. 本文来自菜鸟建站网

答案:C cainiaojianzhan.com

4、How many parts is the Classic of the Way and Virtuedivided into? 内容来自cainiaojianzhan.com

A、2 本文来自菜鸟建站网

B、3 本文来自菜鸟建站网

C、4 内容来自cainiaojianzhan.com

D、5 内容来自cainiaojianzhan.com

答案:A 内容来自cainiaojianzhan.com

5、What is not the concepts of Taoism?

cainiaojianzhan.com

A、Naturalness 内容来自cainiaojianzhan.com

B、Non-action cainiaojianzhan.com

C、Returning to a newborn state

cainiaojianzhan.com

D、Human beings are born into suffering cainiaojianzhan.com

答案:D 内容来自cainiaojianzhan.com

6、What is Pilgrimage to the Westrelated to? cainiaojianzhan.com

A、Buddhism

本文来自菜鸟建站网

B、Confucianism 本文来自菜鸟建站网

C、Taoism

内容来自cainiaojianzhan.com

D、Legalism 内容来自cainiaojianzhan.com

答案:C 内容来自cainiaojianzhan.com

7、When did Buddhism find its way into China?

本文来自菜鸟建站网

A、Qin Dynasty 内容来自cainiaojianzhan.com

B、Han Dynasty 内容来自cainiaojianzhan.com

C、Sui Dynasty 本文来自菜鸟建站网

D、Qing Dynasty

cainiaojianzhan.com

答案:B

cainiaojianzhan.com

8、What is not the values of Buddhism?

本文来自菜鸟建站网

A、Human beings are born into suffering.

本文来自菜鸟建站网

B、All living things are locked into a karmic cycle. cainiaojianzhan.com

C、Only enlightenment brings true liberation and correct meditation practice leads to nirvana. 内容来自cainiaojianzhan.com

D、Following the way of nature is the way to resolving conflicts between humans and the world.

cainiaojianzhan.com

答案:D

cainiaojianzhan.com

9、What is Wudang Mountain famous for? cainiaojianzhan.com

A、Confucianism 内容来自cainiaojianzhan.com

B、Buddhism cainiaojianzhan.com

C、Legalism

本文来自菜鸟建站网

D、Taoism 本文来自菜鸟建站网

答案:D cainiaojianzhan.com

10、Where was Confucius born?

本文来自菜鸟建站网

A、Qin State 内容来自cainiaojianzhan.com

B、YanState

cainiaojianzhan.com

C、Lu State

本文来自菜鸟建站网

D、Qi State 内容来自cainiaojianzhan.com

答案:C cainiaojianzhan.com

第十六章测试

内容来自cainiaojianzhan.com

1、The ______ silver jewelry casting and embroidery is very famous around China. 本文来自菜鸟建站网

A、Naxi 本文来自菜鸟建站网

B、Bai 本文来自菜鸟建站网

C、Miao

内容来自cainiaojianzhan.com

D、Zhuang cainiaojianzhan.com

答案:C

内容来自cainiaojianzhan.com

2、About Miao Food and Dining, they have an unusual method of dining----hundreds of people sit at long lines of tables, which is called the_________. 本文来自菜鸟建站网

A、long-table banquet 内容来自cainiaojianzhan.com

B、round-table banquet 本文来自菜鸟建站网

C、line-table banquet

内容来自cainiaojianzhan.com

D、long banquet

内容来自cainiaojianzhan.com

答案:A cainiaojianzhan.com

3、Bai people mainly admire the ____ color.

cainiaojianzhan.com

A、red

内容来自cainiaojianzhan.com

B、yellow

内容来自cainiaojianzhan.com

C、white

内容来自cainiaojianzhan.com

D、black

cainiaojianzhan.com

答案:C

cainiaojianzhan.com

4、There is a special tradition called ___________ which is an ancient tea tasting art of Bai minority with a history of over 1,000 years.

本文来自菜鸟建站网

A、Bitter Tea

cainiaojianzhan.com

B、Sweet Tea 本文来自菜鸟建站网

C、Three Courses Tea cainiaojianzhan.com

D、Aftertaste Tea 本文来自菜鸟建站网

答案:C 本文来自菜鸟建站网

5、Dongba culture is one of the valuable relics of ______ ethnic minority.

本文来自菜鸟建站网

A、Naxi

内容来自cainiaojianzhan.com

B、Zhuang cainiaojianzhan.com

C、Bai

内容来自cainiaojianzhan.com

D、Dai

本文来自菜鸟建站网

答案:A 本文来自菜鸟建站网

6、__________ people has the largest population of minority ethnic groups with more than 16 million in China.

cainiaojianzhan.com

A、Han 内容来自cainiaojianzhan.com

B、Zhuang

内容来自cainiaojianzhan.com

C、Miao 本文来自菜鸟建站网

D、Dai

本文来自菜鸟建站网

答案:B 内容来自cainiaojianzhan.com

7、The largest ethnic group in China is __________ People. 内容来自cainiaojianzhan.com

A、Han

cainiaojianzhan.com

B、Zhuang

内容来自cainiaojianzhan.com

C、Miao 本文来自菜鸟建站网

D、Dai 内容来自cainiaojianzhan.com

答案:A

本文来自菜鸟建站网

8、Chinese is written in two forms by the Han people – the _____and_______ Chinese characters.

内容来自cainiaojianzhan.com

A、simple, complicated

cainiaojianzhan.com

B、simplified, complex 本文来自菜鸟建站网

C、traditional, simple

本文来自菜鸟建站网

D、traditional and simplified

cainiaojianzhan.com

答案:D 本文来自菜鸟建站网

9、The staple food of the Han people is ________and ___________.

内容来自cainiaojianzhan.com

A、pizza, wheat

内容来自cainiaojianzhan.com

B、rice, bread

本文来自菜鸟建站网

C、rice, wheat cainiaojianzhan.com

D、wheat, noodle cainiaojianzhan.com

答案:C

内容来自cainiaojianzhan.com

10、Dai minority is reputed as the “Ethnic Group of ________”. cainiaojianzhan.com

A、Water

本文来自菜鸟建站网

B、Fire 本文来自菜鸟建站网

C、Silver

cainiaojianzhan.com

D、Bronze

内容来自cainiaojianzhan.com

答案:A

内容来自cainiaojianzhan.com

第十七章测试

内容来自cainiaojianzhan.com

1、What is the education system of China composed of ____?

cainiaojianzhan.com

A、Pre-school education

cainiaojianzhan.com

B、Primaryeducation

cainiaojianzhan.com

C、Secondaryeducation 本文来自菜鸟建站网

D、Higher education

cainiaojianzhan.com

答案:ABCD 本文来自菜鸟建站网

2、What does the compulsory education include?

本文来自菜鸟建站网

A、Pre-school education

本文来自菜鸟建站网

B、Primary education

本文来自菜鸟建站网

C、Junior secondary education

本文来自菜鸟建站网

D、Senior secondary education

cainiaojianzhan.com

答案:BC 本文来自菜鸟建站网

3、What does higher education in China not include? 本文来自菜鸟建站网

A、Undergraduate education

内容来自cainiaojianzhan.com

B、Graduate education

以上相关的更多内容请点击智慧树查看,该题目的答案为网上收集整理仅供参考!

免责声明:以上内容源自网络,版权归原作者所有,如有侵犯您的原创版权请告知,我们将尽快删除相关内容。

大家都在搜

相关推荐:

猜您喜欢